Pages

zondag 2 december 2012

Voorlezen...het leukste kwartiertje van de dag!

19 tot 23 november 2012, voorleesweek in de kiwi-klas!!!

Elke dag verheugden de kiwi-kids zich op een nieuw verhaal!
Maar welk verhaal was nu het leukst? We zetten ze even op een rijtje:


 Cleo zit op de wc. "Help!" roept ze. "Het wc-papier is bijna op!" Terwijl ze op hulp wacht, denkt ze na. Wat zou een ander in haar plaats doen? Wat zou het blauwe monster doen, als zijn kinderen het papier weer opgegeten hebben? En de gorilla, als hij te veel bananen heeft gegeten? En de dromedaris in de woestijn? En...


Roef is anders dan andere honden: hij houdt niet van hondendingen.
 Hij houdt wel van muziek,maanlicht en van op zijn tenen lopen. 
Hij voelt zich een balletdanseres. 
Als zijn baasje zich klaarmaakt voor haar balletles, kijkt hij verlangend naar haar kleren. Op een dag glipt hij haar balletles in, maar de juf gooit hem buiten. Niet getreurd, wanneer zijn baasje op een dag met haar vader naar een balletvoorstelling gaat, volgt hij hen. Tijdens de voorstelling loopt er iets mis met de eerste danser. Op slag neemt Roef haar plaats in. Zal hij het publiek kunnen overtuigen?


 Als de kleine mol op een dag zijn kop boven de grond steekt, gebeurt het: het is rond en bruin en ziet er een beetje uit als een worst en het komt precies op zijn kop terecht. Mol gaat op zoek naar de dader...


 Anton heeft een echte toverhoed en dus wil hij toveren. De boom verdwijnt niet, maar het vogeltje wel. En Lucas ook! Anton kan toveren. Zijn vrienden geloven hem niet. Tot hij Laura's vogel terugtovert. Anton kan echt toveren!


 Haai is vreselijk eng. Kreeft is het enige wezen in de zee dat niet bang is voor Haai. En opeens duikt Hannah op. Net zo groot en zo eng als Haai. Ze is adembenemend! Haai wordt dolverliefd en wil alles doen om haar haaienhart te winnen ... Maar zal hij zijn enge manieren afleren?


En we kiezen zelf welk boek we het leukst vonden. Stemmen maar!











En de winnaar is......


met 7 van de 10 stemmen!

0 reacties:

Een reactie posten

 

Copyright © De Avonturen van de Kiwiklas. Template created by Volverene from Templates Block
lasik surgery new york and cpa website solutions
WP theme by WP Themes Expert